Fuck kropsidealspolitiet. – Line Hoffmeyer
Hverdagsemner

Fuck kropsidealspolitiet.

Okay, blåkstars. Nu kommer der kraftedeme nogle holdninger på bordet, og jeg håber I kan klare dem uden at hade mig.

Det handler om kroppe. Men måske på en lidt anden facon, end jeg synes, det tit kommer til, når kvinder og kroppe igen skal gennemsnakkes. Faktisk handler det om lige præcis det der ”igen”, for hvor er jeg træt af, at alt handler om kroppe. Jeg er mildest talt pisse hamrende træt af kropsidealspolitiet. Hvordan kan der være så fucking mange regler for, hvad man må sige og mene om sin krop på de sociale medier?

I går lagde søde og smukke Cellina Martinna et instagrambillede op, hvor hun var iført badedragt. Og kommentarerne var ustyrlige. For om billedet havde hun skrevet at hun længe havde følt sig for tyk til et billede i badedragt, og jeg elskede billedet, og jeg elskede teksten. Og jeg har det på samme måde.

Men så fandt jeg ud af at det må Cellina Martinna ikke synes, for det er hun ikke tyk nok til at synes. Jeg tror hende, og jeg har nogenlunde samme dimensioner breddemæssigt, så jeg kan da roligt regne ud, på trods af enormt dårlige matematik-evner (læs: ikke eksisterende), at det må jeg heller ikke synes. Men virkelig, fuck jer ideal-politi – for det gør jeg.

Jeg vejer for meget. Jeg er ikke overvægtig, og jeg er ikke fed. Det er ikke mediernes skyld, og det er ikke mænds skyld, at jeg synes, jeg vejer for meget. Det er min egen.

Det er mig selv, der synes det. For jeg har vejet ti kilo mindre, end jeg gør nu, og ærligt, det var fandeme æstetisk pænere og vigtigst af alt, det var sundere.

For lad os lige slå én ting fast: Det er i sagens natur sundere at spise sundt, end det er at spise usundt.

Og jeg regner med at den gennemsnitlige dansker godt kan regne ud hvilken af de to slags spise, der skaber overflødige kilo. Frysefritter gør bare ikke noget godt for din krop sundhedsmæssigt. Og jeg synes personligt, at jeg ser pænere ud, når jeg ser sund ud (bare rolig idealpoliti, jeg siger ikke, at man ikke kan se sund ud med for mange kilo). Men jeg synes personligt også bare at sovs smager pissegodt, og at bland-selv slik er guds gave til lørdag aften. Så jeg er på sin vis meget splittet imellem to ting, jeg jævnt godt kan li’: Usund mad og en slank krop. Jeg kan da lynhurtigt afsløre, at den første har løbet med sejren de sidste par år, så der røg min ret til at brokke mig over det. Jeg kan konstatere det, men jeg kan ikke brokke mig.

Jeg synes (og det er bare min holdning, you guys), at der er ret mange, der brokker sig over hvad de vejer uden at gøre noget ved det. I stedet tænker de så, at hvis de nedgør slankere mennesker end dem selv, så får de det bedre med deres krop. Please, stop. Det gør ikke dig gladere, og det gør 100p ikke din slanke veninde gladere. Jeg synes alti’ alti’ (oss’ i bil), at man skal se, hvor stor en kost man lyder som, hvis man lige vender sætningen rundt, før man slipper den ud af munden.

”Skulle du ikke snart ha’ noget sovs på den krop? Det må da være koldt at gå sådan rundt?”

”Skulle du ikke snart ha’ nogle gulerødder i stedet for sovs? Det må da være hårdt at slæbe rundt på så mange kilo?”

Alle er vist enige om at sidste sætning er til fængselstraf. Så lad være med at kommentere på andres krop. Bare lad helt være. Det er virkelig ikke nødvendigt. Ever. Nul gange.

Men det er som om det er blevet en ok ting at gøre.

”Du kan ikke stole på en pige med en lille røv.”

”My momma she told me, dont worry about your size, she said boys like a little more booty to hold at night.”

Vend det lige om engang.

”Du ka ik’ stole på en pige med stor mave.”

”Boys like a little less booty to hold at night.”

Jeg tror ikke man skal være nogen større videnskabsmand for at kunne fastslå, at det ville blæse op til 2018’s største shitstorm for Top Gunn eller Meghan Trainor, hvis sangene lød sådan.

Alligevel er det åbenbart bare blevet a-okay at udskælde de slanke, mens vi hylder de større. Kan vi ikke, sådan der, bare lige hylde alle eller ingen overhovedet? For der er virkelig heller ikke noget mere trættende end en kurvet og lækker dame, der synger om, at alle fyre vil ha en pige, der har lidt flere former. Really? Har hun spurgt ALLE mænd? Okay, hvis du har, Meghan Trainor, jeg skal lige vide hvordan den undersøgelse blev sat i stand!? Og hvis ikke, så lad hold nu op med at sig at det er sådan det er for alle 3,5 milliarder mænd i verden, for f*cks sake!

Det er jo så nydeligt indrettet, at vi er forskellige, og nogen har lyst til at være sammen med en kvinde, der har masser af junk in her trunk, mens andre foretrækker en skinny bitch. Jeg synes personligt det er pænt fucking perfekt, at verden er indrettet således, for guess what? Så er der lidt til alle, og verden er lige pludselig en stor bland-selv slikbutik, hvor man kan gå uden om det man ikke kan lide og tage for sig af det man kan. Man skal bare lige ha’ noget consent, før man tager så vildt for sig, selvfølgelig. Og så kan man jo også helt lade være med at gå ind i slikbutikken, hvis man er en af den slags mennesker der har rygrad til det.

Derfor synes jeg også, at det er en skam, at det er endt med at mænd får så meget af skylden for alt det er body-image ballade. Mænd har altså forskellig smag. Og det har kvinder også. Nogen kan lide en top-trænet fyr med en sixpack, der ikke er mærket Tuborg, andre kan li’ en go’ dadbod, hvis mave indeholder op til flere sixpacks, som hundrede procent ER Tuborgs fortjeneste.

Mænd brokker sig bare ikke lige så meget over det. De har den der ’gør noget ved det, eller stop med at brok’ dig’-mentalitet, som jeg synes, vi kvinder kunne lære noget af.

For hvis du godt ved, at du vejer for meget så gør noget ved det, eller knuselsk din krop. Please, ikk’ brok dig over noget, du kan gøre noget ved, hvis du så samtidig vælger at lade være.

Man ville heller ikke rende rundt og brokke sig uanede mængder over, at man var dårlig til fodbold, hvis man aldrig havde været til fodboldtræning. Tag til fodboldtræning og øv dig, eller acceptér, at du i virkeligheden hader at spille fodbold og i sagens natur aldrig bliver god til noget du ikke øver dig på.

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Svar
  Line
  28. juni 2018 at 12:22

  Kære Line,
  Jeg forstår udmærket hvad du mener og siger med dette indlæg, og jeg er tildels også enig.
  Men jeg har aldrig (hvertfald meget få gange så) hørt nogen udtale det er mændenes skyld, at vi kvinder ikke er tilfredse med os selv, og vores vægt.
  Derimod har jeg hørt (og er fuldstændig enig) at det er medierne og samfundet der presser er kropsideal ned over hovedet på os. Jeg har det fint med min krop, men når jeg ser en billboard (eller hvad vi skal kalde det) med en tynd, langbenet Kendall Jenner, eller Gigi Hadid eller hvilken som helst anden model, så får jeg ondt i maven og lyst til at græde.
  Medierne photoshopper så frygteligt meget, og det er så forkert. Unge piger tror jo man skal have en helt glat hud, at appelsinhud er forkert, at strækmærker er klamt.
  Mænd har også kropsidealer, de er bare ikke ligeså udtalt, men ingen tvivl om de også kæmper med medierne og deres fucking kropsidealer.
  Keep up the good work, Line. Nyder at læse din blog.
  Hilsen en navnesøster.

  • Svar
   NAT
   9. august 2018 at 15:29

   Mon ikke medierne ændrede deres kropsideal, hvis forbrugerne gjorde? – Bare en tanke.. Medierne er trods alt fuldstændig afhængige af at de får opmærksomhed.. Butikker holder heller ikke op med at sælge buræg, fordi de bare er så rare mennesker, men fordi det er pisse god pr og hiver folk i forretningerne.. Så mon ikke forbrugerne er de eneste der i virkeligheden kan ændre det

 • Svar
  Sascha
  28. juni 2018 at 13:29

  Hvor ville jeg dog ønske jeg havde lært dig bedre at kende i Vejle for li omkring 40 år siden.. det føles i hvert fald som så længe siden.. for hvor er jeg bare 100% enig i ALT det du skriver og jeg har været oppe at diskutere med MANGE(!) damer på nettet omkring deres måde at ytre sig på, senest var det på Julie-Elsebeth side hvor én eller anden misundelig ung kvinde synes hun sku fortælle JE at hun gav folk mindreværdskomplekser fordi hun så godt ud efter en fødsel.. jeg kaster lidt op i munden og blir så harm! Stop nu bare! Thumbs up til dig og dine holdninger!

  • Svar
   Linedansen
   28. juni 2018 at 18:14

   Du er sød Sascha! I lige måde. <3
   Ej men det er skrækkeligt, folk må simpelthen slappe af 😀

 • Svar
  Embla
  28. juni 2018 at 14:35

  Preach

 • Svar
  D
  29. juni 2018 at 15:45

  Bland selv slikket i meny i Karlslunde er også en urimelig stor fristelse. Hver fredag 😁

 • Svar
  Amanda
  5. juli 2018 at 23:58

  TAK, TAK, TAK for at belyse den anden side af sagen. Well said! Kh én der utallige gange har fået kommentarer om at være “for tynd”.

 • Svar
  Louise
  6. juli 2018 at 20:46

  TAK ❤️ Jeg hader kommentarer som, du fryser altid fordi du ikke har noget sul på kroppen, tag nu det ekstra stykke kage – du kan jo tåle det osv osv. Har lyst til, at råbe : hold din kæft !! Så det ville være så rart, hvis alle bare holdt op med at kommentere på kroppen når der ikke var et spørgsmål først 🙂

  • Svar
   Linedansen
   31. juli 2018 at 17:22

   Aaaaah, det må være skide irriterende. Håber snart folk dropper den slags snak!

 • Svar
  Mia
  10. juli 2018 at 10:15

  Jeg er ellers godt gift, men jeg girlcrusher totalt på dig og din blog, Line!
  On topic: den ret, nogen synes at have til at kommentere på tynde kvinders kroppe, opstår så for de tykke af os, når vi bliver gravide. Jeg har ikke tal på hvor mange “er du sikker på, at det ikke er to”, “du fylder efterhånden godt i landskabet” og “det bliver da sådan en 5-kilos baby” jeg har måttet lægge skuldre til de sidste 4 måneder.
  Bevares, jeg har taget 20 kg. på og mangler stadig to måneder, men hvis den vægtøgning var sket uden graviditet, tror du så nogen ville have kommenteret det? I think not!
  Hvad med bare at sige: “hvor ser du glad ud”? Eller i mangel af bedre, hvad med at man bare helt holdt sin kæft?

  Line, du ser fantastisk dejlig ud, når du smiler! Sådan, kompliment helt inde fra hjertet, og helt uden kropsfokus. ❤️

  • Svar
   Linedansen
   31. juli 2018 at 17:20

   Ej hvor er du sød. Jeg girlcrusher også altid på alle mulige, haha 😀
   Jeg er så enig med dig! Det må være så trættende. Og det kunne være så fedt, hvis folk gad droppe det der med, at kommentere på andres kroppe snart! <3

 • Svar
  Cecilie
  21. juli 2019 at 23:08

  Nu ved jeg godt at det er laaang tid siden du skrev det her indlæg, men jeg er altså først lige begyndt at læse med nu og jeg bliver nødt til at kommentere. For jeg bliver så GLAD af at læse det du skriver! Jeg er så træt af at det pludselig er forkert hvis man ikke vil flashe sin mave på instagram. Det er så fint at nogen synes det hjælper dem, men hvorfor kan det så ikke være lige så fint at andre ikke synes det gør? Og i øvrigt synes jeg det er vigtigt at du har den del med om at ens krop og udseende pludselig også skal være afgørende for om man må udtale sig om emnet. Så ja, ville egentlig bare sige YAY for det her indlæg. 🙂

Svar