Om vægttab og cleanse. – Line Hoffmeyer
Beautylyfe Hverdagslyfe

Om vægttab og cleanse.

Ooookay. Sindssygt mange har slidet spørgsmål til min cleanse ind i min indbakke på Insta, så jeg skal da meget gerne fortælle lidt om det.

Det er måske i virkeligheden mere, fordi det chokerer folk, at jeg er på detox, og ikke på frysefritten eller fadølskur. Men det er jeg altså. I fire forrygende dage og i dag er den sidste.

Det er ikke noget jeg har gjort før, for jeg tror ikke som sådan på konceptet med en detox. Kroppen renser altså som udgangspunkt sig selv. Jeg har altså heller ikke gjort det for at tabe mig. Og til de af jer der læser med af den årsag. Drop det. Seriøst, sisters. Der er sgu ik’ nogle genveje til et varigt vægttab, og at sulte sig selv eller gå på benhård kur ender oftest med et alvorligt bagslag. Don’t do that, please.

Hvis det er fordi du vil tabe dig et kilo eller to, inden du skal på date med dit nyeste Tindermatch – fint, go ahead, men meget af det ryger altså fluks på igen, når du dropper ’kuren’, så det er ikke nogen varig løsning.

For en del år siden tabte jeg mig tyve kilo, det er selvfølgelig tilbage fra dengang mit før og efter billede stammer. Ret nødvendigt faktisk. Efter jeg blev transplanteret fik jeg nemlig en dosis binyrebarkhormon, der var stor nok til at medicinere halvdelen af Kina. Det er et pis’ godt præparat. For alt andet end din badevægt. Med mindre den selvfølgelig har et mål om at stryge til tops på en eller anden lokal highscore liste. Og så giver det én et fantastisk ansigt, som i binyrebarkhormon-kender-kræse bliver kald fullmoon-face.

Da jeg kom af medicinen havde jeg altså taget tyve kilo på, og de skulle smides. Så jeg ved godt hvordan man gør. Jeg holdt også vægten i mange år, så det ved jeg også hvordan man gør.

Lige for tiden vejer jeg 6-7 kilo for meget. Det virker jo sådan set lidt paradoksalt, når jeg lige har brystet mig af min kompetencer indenfor badevægtsbranchen. Men jeg har simpelthen ikke været motiveret nok – hvilket i kan læse om lige her.

Nu gik Lasse og jeg jo ligesom i gang med at planlægge et bryllup, og hvis det ikke motiverer én at skulle skrues ned i en hvid corsage, så tror jeg den motivation har gemt sig et sted, hvor man aldrig finder den.

Siden vi gik i gang med bryllupsplanlægningen har jeg tabt mig cirka otte kilo. Ja, den dygtige matematiker kan godt regne ud, at jeg i oktober var jææævnt meget over min idealvægt.

Men nu har jeg altså taget de to af dem på igen. Dels fordi det er piss’ varmt, og det øger min øl-tørst, dels fordi jeg har ferie, og dels fordi jeg har haft så piss’ travlt, at jeg ikke har mødtes med min træner i en måned, og nej, jeg har heller ikke været på soloudflugt til de steder, hvor vi plejer at mødes, han og jeg.

Det var egentlig ikke fordi det var enormt vigtigt for mig at tabe de to kilo nu og her, men da jeg kom hjem fra Nordjylland i lørdags, var jeg ved at kaste op af is, øl, og grillpølser. Og tanken om at skulle til Mallorca om fem dage, og få endnu mere føjet på to-do listen for min nyre, var helt uoverskuelig for mig, så jeg fandt en cleanse jeg følte virkede overskuelig.

Cleansen er egentlig meget simpel. Den går ud på, at man juicer sig ud af to af dagens tre måltider (hvilken som helst slags juice, bare der er masser af grøntsager i, og ikke kun frugt) og ét af dagens måltider kan man spise en tallerken fyldt med FRISKE grøntsager og 200 g stegt kylling eller kogte æg. Ellers drikker man en masse vand med friskpresset citronsaft i og et par kopper grøn te. Nå ja, man må også spise bær.

Altså, man spiser meget rent. Ikke noget sukker af nogen art og ikke noget mad der er ’behandlet’ udover kyllingen og ægget.

Det er jo egentlig ikke så anderledes fra, hvad jeg normalt ville anbefale folk der skal tabe sig. Cut the carbs – minimér dit indtag af kulhydrater som pasta, ris, brød og kartofler. For det omdannes til sukker i kroppen. Og brug din fornuft. Jeg tror ikke jeg behøver at forklare, at frysefritter og doughnuts er et knap så skønt måltid, hvis målet er at bortskaffe lidt af fedtdepoterne.

Men mit bedste råd må være at holde dig mæt. Spis en masse fisk, kød, skyr, grøntsager og bær, og hold dig mæt. Det er tit når man prøver at lave sådan noget genvejsgøgl med at sulte sig selv at det går galt, for til sidst æder man bare hvad som helst, fordi man ikke kan mere. Det er lidt nemmere at holde sine fingre fra frysefritterne, hvis man er mæt.

Jeg har tabt mig to kilo på den her cleanse, men det er altså ikke det, der er skide vigtigt for mig, for de ryger nok på igen lige så snart jeg lander på Mallorca. Men jeg føler mig ikke nær så klam, og det var ret meget det der var målet lige i den her omgang, og så kan jeg på en lidt mere permanent facon droppe øl og is, når ferien er forbi.

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svar
  Kimmie
  25. juli 2018 at 20:37

  Dejligt indlæg !👏🏻
  Har sygdom noget at sige i forhold til om det kan være svære at tabe sig?

  • Svar
   Linedansen
   31. juli 2018 at 17:17

   Absolut ikke. Så længe jeg ikke er på binyrebarkhormon altså 😉 Men det er heldigvis to år siden jeg sidst har været nød til det.

 • Svar
  Josefine
  25. juli 2018 at 21:10

  Blot lige en lille obs: fedt og protein omdannes også til glukose (sukker) i kroppen – på samme vis som kulhydrater gør!

Svar