6 af mine yndlings veninde-dates – Line Hoffmeyer
Hverdagsemner Lasse

6 af mine yndlings veninde-dates

En ting, der har fyldt utrolig lidt på bloggen i forhold til, hvor meget det fylder i mit liv, er mine veninder. Jeg elsker at være sammen med mine veninder, og jeg er det helst så mange dage om ugen som muligt, nok fordi jeg bare har verdens bedste veninder. Ofte spiser vi mad, PS Bar i København hvis vi også skal have cocktails, eller Bone’s fordi salatbar. Men vi laver også andet, og jeg vil egentlig bare gerne lige slå et bette slag for at man skal huske og pleje sine veninder, og lave nogle dejlige ting med dem, så her er mine idéer om perfekte venindedates.

1. Indtage flydende produkter. Hvad end det er kaffe eller øl, spiller det bare. Og det er jo ikke fordi det som sådan behøves, mere bare for at have noget at sidde over når vi snakker i hundrede timer. For det er jo nok egentlig det jeg elsker at gøre med mine veninder – snakke. Længe. Jeg kan freaking godt lide at sidde udenfor året rundt. I Vejle er det altid på Café Conrad. Der er varmelamper, tæpper – og en kop almindelig kaffe koster en tyver, og så kan man få gratis refill hele dagen. Jeg tror, at de har været nødt til at genoverveje det koncept mange søndag aftener, efter mine homies og jeg har set bunden på en tolv filter-kaffe-kander. Men det er jo dødlækkert ikke at blive ruineret på en fem timers kaffeaftale. Samme koncept kører på Ingolfs Café på Amager, som er den mest sjælfulde og hipster-agtige på den gode måde café jeg kender. Den fungerer ikke lige så smukt i vinterhalvåret. Det gør til gengæld Hoppes i Strædet, og Illum Rooftop. De har ikke refill-kaffe, men perfekt fungerende varmelamper og en form for isolering omkring dem så man kan holde en brøkdel af varmen. Er der nogen af jer, der gemmer på den sindssyge hemmelighed om et sted i KBH med varmelamper og refill-kaffe?

2. Være. Specielt med min efterskoleroomie, elsker jeg bare at være. Jeg synes noget af det værste ved at blive voksen, er at måden man er sammen med veninder på ændre sig. Hende og jeg har jo været vant til bare at ligge i en køjeseng sammen uden overhovedet at behøve at lave noget eller sige noget. Det er jo en gammel kliché at de bedste venner er dem, hvor man ikke hele tiden behøver at tale. Men man tager jo ikke på café for bare at tie stille. Min efterskoleroomie og jeg plejede at weekendbesøge hinanden mens vi gik i gym – hun boede i Odense, jeg boede i Vejle – og bruge mindst fem timer en af dagene på at ligge i hendes dobbeltseng og kigge på folk på Facebook. Så kedeligt, og bare så hjernedødt rart, at være sammen med sin veninde uden at lave en skid. Efter vi er blevet ældre, er det endt med mange flere par-middage, og kaffeaftaler – men for et par uger siden var jeg hjemme hos hende efter en eksamen, jeg var dødtræt og vi endte med at ligge i sofaen i fire timer og kigge på platte ting på hendes computer mens hun nussede mit hår. Det var nok en af de bedste dage jeg har haft med en veninde i lang lang tid.

3. I den helt anden boldgade: Lave noget andet end kaffe eller sofa! Jeg elsker forlystelsesparker. Og når man har boet tyve år i Vejle, gælder Legoland ikke, da det fungerede mere som en slags ’nabolagets-legeplads’. Alle jeg kendte havde sæsonkort, og jeg føler vi var i Legoland mere end vi var i skole. Men Djurs Sommerland er så skide sjovt. Og heldigvis er mine veninder heller ikke sådan nogle voksen-snobber, så ville de nok heller ikke være mine veninder jo. Så vi havde i maj måned, hvad jeg vil skyde på var den aller sjoveste dag i Djurs Sommerland. Vi løb rundt mellem forlystelser som var vi fem år gamle, og skulle nå alt inden de lukkede, og så brugte vi en anelse for meget tid på at tage pis på hinanden og de stakkels medarbejdere. Det gik op for os undervejs at den ene af os siger Soft Ice med verdens længste ’o’ lyd. Eller nok nærmere ”Sååååårfdejs”. Og selvfølgelig var vi alle nødsaget til at bestille sådan et svin for at se lidt nærmere på is-kiosk-ekspedientens reaktion, når fire akavede typer kom og bestilte den bløde flødeis på bedste jyske manér. Det blev nok ikke til så meget andet end at vi var ved at kaste op af grin før ordene som sådan kom ud af munden på os. Hun synes vi var umådeligt trættende, og børn i køen blev vrede over vores manglende respekt for den guddommelige spise.

Nogle gange er det altså bare lige det der med at lave noget andet end det man plejer: gå i tivoli, tag på kanalrundfart, Statens Museum for Kunst, Den Gamle By, Bowling, Go Kart – okay SMK faldt lidt udenfor kategori her, men det kan også noget. Hvis man kan tage pis på sig selv og hinanden imens, kan de fleste ting altså gå hen og blive lidt lolleren, som de unge siger. Eller. Sagde. For fem år siden.

4. Selvfølgelig kan vi ikke kun lave ting der koster penge. Vi elsker som alle andre mennesker også at gå ture. Min bff og jeg har fundet på en ret fed hobby imens vi går for at illustrerer præcis, hvor lidt penge vi har at gøre godt med. Vi vurderer alle husene på turen. Det her fungerer bedst i villakvarterer og nej, jeg kan godt se det ikke duer på en skovtur. Så går det ud på at snakke om hvorvidt man ville bo i de huse man kommer forbi, og så argumenterer godt for det. Hvilke ting man kan lide, hvad man ikke kan lide, hvad man ville kunne lave om. Som regel er det os der siger ’aaarh, det er nok ikke lige min smag, de vinduer dér sidder sgu lidt højt’ om huse vi ikke ville få råd til selv efter hundredeoghalvfjerds år med vores kommende jobs – jeg bor jo lige ud til strandvejen. Fordi Lasse. Men altså. Balance, ing’.

5. Spil. Det lyder lidt som en anden udgave af en strikkeklub. Og det skal helst ikke være Ludo. Men spil er bare skidefedt. Min veninde Lea og jeg spiller Bezzerwizzer hver gang vi ses, og det er altså hyggeligt. Hint er endnu sjovere, selvfølgelig – men der skal man bare være minimum fire. Og af uforklarlige årsager er der ikke en form for kø for at joine Leas og mine spille-eftermiddage. Min roommate, som jeg boede med inden jeg flyttede ind hos Lasse, kom tit hjem med de fedeste spil. Og engang var vi så glade for Afrikas Stjerne, at da vi skulle i byen havde vi ikke lyst til at stoppe med det, så vi lavede det bare om til drukspil. Med min familie spiller jeg altid Partners, som også er virkelig sjovt. Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor jeg spiller så mange spil, når man tænker over, hvor ulideligt hidsig jeg bliver når jeg taber. Det må være indlevelsesevne.

6. Lav noget, hvor I ikke skal kigge hinanden i øjnene imens. Bevares, øjenkontakt er godt – men nogle gange, hvis man skal snakke om noget, der er lidt mere i den knap så lolleren boldgade, kan de fungerer ret godt at lave noget med ens hænder imens, så man ikke glor lige ind i sjælen på hinanden, mens selvsamme skal kringes ud. Creative Space på Østerbro og Frederikksberg er piss’ hyggeligt. Det går ud på noget så old-school som at male keramik. Men det er bare rejti godt, hvis man har nogle ting på hjertet, at sidde og male lidt på en tallerken imens. Det er indrettet lidt som en café, og man kan selvfølgelig også få kaff’. Eller Chai Latte, hvis man er til den slags. Min roommate og jeg havde altid SU-udgaven i lejligheden: malebøger og tuscher. Så sad vi der i sofaen og malede mens vi snakkede om fuck-bois, der havde brændt os af.

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar