Skal vi ha’ børn? – Line Hoffmeyer
Lasse

Skal vi ha’ børn?

Jeg får heldigvis hele tiden nye følgere på IG. Tak! Og for hver gang jeg får tyve nye følgere, får jeg spørgsmål i min indbakke om, om Lasse og jeg ikke skal slå genpuljen sammen. En i øvrigt ganske glimrende pulje, hvis det bare får Lasses intelligens, humor, blå øjne, retfærdighedssans, utilbøjelighed til at være kræsen og safølli helbred.

Men omkring det – tilsyneladende – meget interessante spørgsmål: Jeg vil virkelig gerne svare på det, specielt eftersom der åbenbart er så sindssygt mange, der gerne vil vide, hvor frugtbart vores sexliv er.

Men det er jo et svært spørgsmål for faaan. Jeg har det sådan lidt ”Vil du gerne lave en ironman?”-agtigt med spørgsmålet. For ja, det gad jeg sgu da godt. Hvis jeg ku’. Men det kræver lige som at man lægger sit liv pænt meget om. Den trofaste læser ved hvor glad jeg er for Tuborg og Tequila. Hverken graviditet eller iron-man er specielt foreneligt med de procentrige dråber.

Hvis I helt og aldeles ikke ved, hvad jeg taler om, når jeg siger at mit helbred lidt er en by i Rusland, kan I catche up her, hvor I finder et kronologisk overblik over blogindlæggene, der beretter om mine udflugter til Skejby Sygehus. Og Dublin Sygehus. Og Køge Sygehus. Og Ålborg Sygehus.

Men med mit helbred kortlagt kan det altså ikke komme som et chok, når jeg siger, at min krop ikke er helt normal. Jeg æder mere medicin, end jeg vurderer, at Amy Winehouse gjorde. Det er ikke et specielt fertilt miljø, kan I nok forestille jer.

Der er endnu ikke andre hjertetransplanterede kvinder i Danmark, der har haft held med at føre de sprøde pumpeeffekts-gener videre. Eller nogen af deres gener, for den sags skyld. Det er ikke fordi der står en skrap læge og siger nej, men det er bare ik’ lige sket. Så jeg ville blive den første, og det kan min konkurrencementalitet slet ikke styre. Ingen af mine læger har nogensinde været skrappe, og ingen af dem har nogensinde sagt at der var noget jeg ikke måtte. Lige ud over, at hvis jeg ikke vil dø en meget hurtig men smertefuld død, skal jeg lige lade være med at snuppe noget narko. Det kan det søde hjerte ikke holde til. Og jeg har sgu alligevel altid været barnagtigt skrækslagen for den slags, så det føltes lige som ikke som noget tab, kan man sige. Narkoen var med andre ord ikke rigtigt på bordet.

Børn er måske på bordet. Min læge har sagt, at jeg må, hvis jeg kan. Eller jeg må sgu da hvad jeg vil, han er ikke min chef. Men en forholdsmæssig god vejleder i forhold til at overleve. Og det mener han fint, at jeg ville kunne.

Jeg ved ikke om jeg kan. Der er flere ting, der peger på at børneavl er mindre sandsynligt, end at jeg foretager mig en iron-man.

Det er heller ikke noget jeg som sådan begræder. Jeg har to skrækkeligt dejlige bonus børn i huset hver anden uge. Jeg har køre-i-skole-tjansen nu, hvor Lasse har morgenradiotjansen, jeg har yderligere og helt aldeles selvforskyldt fået påtaget mig madpakke- og vasketøjs-tjansen også. Jeg synes der er nok og se til uden en skrigende kolik-indehaver i slynge på maven.

Men jeg er et moderligt menneske. Selv for afkom, der ikke er mit. Så selvfølgelig ville jeg i den perfekte verden hjemmebage min egen – men vi må simpelthen se hvad tiden bringer.

Og det vil jeg i øvrigt opfordre alle til. Både i forhold til dig selv, men mest i forhold til dine venner. Pas din egen livmoder, girl! Jeg har altså oplevet et par sammenhænge, hvor vi har siddet en stor venindegruppe og punket den af os, der var mest veletableret med hus og mand og fødedygtig alder for, hvornår den livmoder skulle bruges til noget. Et par gange er det her overgreb altså endt i en klump i halsen og ønsker om, at vi ikke spørger mere. Man skal ikke ha’ arvet Lasses hoved for at regne ud, at det nok var ved at vise sig, at den livmoder ikke rigtig kunne bruges til noget.

Veninder er så lidt private, og det føles som om, at ingenting nogensinde er for privat at spørge til. Så lige så meget en opsang til mig selv som til jer: Skal vi ikke lade folk ha’ lov til at være lidt private om det der reproduktions-emne? De skal nok sige det når der er brød i ovnen, eller hvis de er kede af, at ovnen bare har stået klar og forvarmet i flere måneder uden brød at bage.

Selvfølgelig må i spørge mig, jeg kan også nemt ignorere beskeder på instagram, men det er svært at ignorere ens ivrige veninde, der spørger over hver eneste hjemmebragt croissant.

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Svar
  Mathilde
  8. november 2018 at 9:02

  Hvor har du bare ret! Tak for det her indlæg. Der er ikke noget værre end den der evindelige “Nååå, hvornår skal du så have en baby?” ….. Aldrig, hvis du bliver ved med at spørge !

  Tak Line, dine indlæg er geniale og spot on.

 • Svar
  Milla
  8. november 2018 at 9:43

  Jeg er helt enig med dig.. Rigtig god læsning 🙂

 • Svar
  VenterPaaVinBlog
  8. november 2018 at 12:08

  Åh, jeg bliver også plaget pt – sådan er det når man er fyldt 28 og har haft verdens bedste kæreste i 8 år :p Men vi skal altså nok sige til, når vi engang synes det er ved at være tid – de kan være gaaaanske rolige 😛

  – A

 • Svar
  Dangerops pranget sex? Will it hurt top of babys head?
  8. november 2018 at 12:24

  Jeg synes, det er virkelig stort at dig, at du adresserer emnet på pædagogisk vis, og jeg elsker, at du afsluttende påpeger (med udgangspunkt i din egen erfaring), at det ikke er et vildt okay spørgsmål at stille andre. Specielt folk, som man måske ikke kender helt ind til knoglerne. Jeg hader det spørgsmål på mine egne og andres vegne, og jeg får altid stemplet afsenderen som ekstremt taktløs og uden situationsfornemmelse. Men der er jo mange som spørger = mange som er af den opfattelse, at lige præcis en ukontrolleret nysgerrighed omkring andres reproduktive planer er acceptabel. Det er den ikke og spread the word, tak. Glæder mig til næste indlæg, Line.

 • Svar
  Anja
  8. november 2018 at 13:19

  Jeg valgte blankt bare at svare “vi skal ikke have børn” (fordi jeg naivt troede at det ville lukke munden på folk), ind til min kære svigermor så svarede “så må min søn udenbys hvis jeg skal være farmor” …. I dag er hun farmor til en skøn 1 årig pige, med mig som mor 😉

 • Svar
  Mette
  8. november 2018 at 13:40

  Hej Line
  Sikke et fint indlæg og flot at du deler dine tanker om det med børn.. og spørgsmålene herom.
  Jeg har været sammen med min mand i 13 år! Og er 30 år. Så vi har fået de spørgsmål i en del år. Vi har nu en dreng på 10 måneder, men vi skulle lige igennem tre ufrivillige aborter inden han blev i livmoderen i 9 måneder. Stædig dreng også uden for min krop 😅 men hold nu op det var hårdt at blive spurgt af mange, både nogen vi kendte og ikke kendte. Især når man lige havde aborteret og ikke vidste om det nogensinde ville lykkedes, vi tænkte jo på det hele tiden og havde bestemt ikke brug for at få kommentarer som “nu må I da komme igang”. Så lykkedes det og så var der termin sidst i december, så skulle vi høre på at vi da var vildt dårlige til at planlægge og at vores barn da vil hade at have fødselsdag omkring jul. Det er ikke nemt at gøre folk tilfredse 🤔. Vi håber han får en masse gode fødselsdage selvom det er mellem jul og nytår. Et ønskebarn er han i hvert fald.

  Undskyld den lange kommentar, jeg havde bare brug for at sige tak fordi du tager det emne op. For det gør altså ondt at blive spurgt om og også at man ikke har planlagt det godt nok.

  Tak fordi jeg må følge dig.

  Nyd livet med Lasse og pigerne ☺️

  • Svar
   Trine
   8. november 2018 at 17:01

   Fra en med en graviditet uden for livmoderen (=ubehagelige tanker om det ville lykkes at få et barn) og en efterfølgende graviditet, der højst sandsynligt resulterer i et julebarn omkring 20/12 med dertilhørende kommentarer om dårlig planlægning. I HEAR you! Jeg har selv fødselsdag d. 26/12 og har altid elsket det, så jeg er sikker på, jeres søn får en masse gode fødselsdage.

   • Svar
    Mette
    8. november 2018 at 20:42

    Åhh Trine, tillykke med miraklet. Hvor dejligt at det lykkedes, selvom du skulle det andet igennem først.
    Og tak, jeg er SÅ glad for at høre at du er vild med at have fødselsdag på denne tid af året. Vi håber og tror også på han nok skal få gode fødselsdage. Tak for din besked og alt held og lykke med graviditeten og det der venter ❤️

 • Svar
  Karina
  9. november 2018 at 18:09

  Hvor er det fint, og velskrevet. Vi har ” kun ” et barn, en pige ( og som om det ikke er riiiiiigeligt, når hun nu har ramt teenager alderen…Jesus) og er ikke mange år, konstant blevet spurg ind til flere børn,, OG har skulle forsvare vores valg, om ikke at få flere. Ligesom dig ( bare a la Lasses alder, derfor spørg de ikke mere 👍) er min ovn ikke den bedste, så vi RØV forkæler vores guldklump, som på trods af folks påstand om, at hun bli’r egoistisk og selvoptaget af, at være enebarn, så har vi en datter som er super vellidt, empatisk, omsorgsfuld og røv forkælet.
  Knus

Svar