Syv år med nogens hjerte – Line Hoffmeyer
Hjertesygdom

Syv år med nogens hjerte

7 år Niller, man ved et og andet. Eller det ved jeg sgu ikke om man gør, men når noget har en syvårsdag må man altså ikke spilde en gylden chance for at benytte sig af det quote.

Det er en mærkelig dag for mig. Min far kaldte det engang min anden fødselsdag. Det synes jeg nu ikke. Fødselsdag, har du sådan én? Good for you – det har vi alle. Den her dag virker på nogle punkter vigtigere for mig end min fødselsdag, for det er dagen, hvor jeg gik fra dødssyg til fresh fri og fly som vores alle sammens ‘En Dag Tilbage’-drenge, ville sige det. Og på den her dag, sørgede en organdonor og en masse læger for at jeg have mange flere dage tilbage. Dét er da, om noget en dejlig dag.

På min første hjertedag, i 2013, holdt min far en stor fest for mig og mine venner, året efter spiste jeg brunch med hele min familie, det følgende år – 2015, hvis du allerede har mistet pusten – inviterede vi alle mine venner til brunch hos min far og den fortsatte egentlig til vi gik i seng. I 2017 drak mine bedste veninder og jeg vin til den lyse morgen, mens vi talte om at livet er godt for os lige som ingefær. Okay jeg skruer ned for nexus referencerne nu. Og i 2018 tog jeg Lasse og et par af mine bedste veninder ud og drak en masse cocktails. Og ja, der mangler en beskrivelse af 2016, men jeg kan for alt i verden ikke komme i tanke om, hvad jeg lavede den dag. Hvis du ved noget om min færd, 22. februar 2016, må du meget gerne rapportere til mig.

Det kan godt være du sidder og tænker, at den her dag overvejende har indeholdt alkohol, så har du helt ret. Men jeg kan pisse godt lide alkohol, og jeg kan pisse godt lide at mødes med mine veninder over det. Derudover hjælper det sgu også altid samtalen lidt på vej.

Jeg er god til at skrive om sygdom, men jeg er dårlig til at tale om det – og nogle gange på lige den her dag, gider jeg godt snakke om det. Det må være svært for mine veninder, at navigere i – men altså vin og cocktails hjælper sgu bare på det ikkå.

Forrige år havde jeg besluttet mig for ikke at gøre noget ud af dagen. Det er kompliceret, fordi de mennesker, der lige som jeg kan blive lidt berørt over den, alle sammen bor i Jylland. Så jeg fandt mig selv siddende til forelæsning, med mine meget dejlige og uvidende uni-veninder og følte at det simpelthen var lige så forkert, som når drengene siger at de har set solnedgang på bellevue. Så jeg åbnede facebook og skrev til mine homegirls, og jeg har altså veninder i en helt særlig form for topklasse, for de smed hvad de havde i hænderne, og fik arrangeret at vin aften og transport til vejle for mig. Så jeg gjorde det eneste rigtige, jeg vandrede ud af lokalet midt i forelæsning og tog til Vejle. Nogle gange er livet for kort til at gøre det rigtige, og respektfulde – glem lige undervisning og forelæsninger engang i mellem, og tag et tog til vejle, drik dig fuld med dine veninder og tak dig selv dagen efter, når dit hår gør ondt, og du mangler vigtige noter fra en vigtig forelæsning men det betyder ikke en skid, for du har fået vin, tid og snakke med dine homies.

I går aftes skrev en af mine bedste veninder den her besked til mig

Jeg blev ærlig talt rørt, det gør jeg ikke så ofte. Det er lidt et trip at tænke på, hvilke sindssyge ting der skete på den her dag, og hvor mange mennesker jeg elsker, der også elsker mig. Det gør mig så glad, at jeg ikke kan forklare det. Spread some love venner, og fortæl din bedste veninde at du elsker hende mer’ end hun elsker dig, du bli’r nød til at gå FRA hind’. Okay måske ikke lige på den måde, men drik noget vin med hende i hvert fald. Eller en cola, hvis du er under 16! Det er et cheasy budskab, men altså. Mit liv blev reddet, af et fremmed menneske, idag for syv år siden, så jeg må godt. I hvert fald i dag. Jeg var meget fristet til at flette den mest passende Nik og Jay reference, når et lys slukkes så tændes der et nyt, ind. Men jeg håber aldrig jeg skal se dagen, hvor jeg i ramme alvor benytter sådan et citat om mit eget liv – der må alligevel være grænser for, hvor selvhøjtidelige vi mennesker egentlig skal være. Selv på sådan en højtidelig dag, som i dag er for mig.

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svar
  Rikke
  23. februar 2019 at 8:54

  Kære Line. Ja, for tanden, det er vigtigt ind imellem at skrotte det der måske for alle andre er vigtigst, og gøre det der er vigtigst for én sekv. For dig at fejre ❤-dagen med veninderne. Dem som husker dig fra før den dag, For nogle gange er det så vigtigt at holde fast i dem der har kendt én, førend man oplevede en skelsættende dag i livet. For dig er det din ❤-dag, for mig er det dagen hvor jeg mistede min kæreste. Dem der kendte ham, os, de er vigtige at have i livet. Dem kan jeg mindes med, snakke med om nu og dengang. Og det er guld værd. Line, elsker dig for den du er. Knus

 • Svar
  Anna
  14. april 2019 at 16:35

  Hver dag og hvert år med hjertet skal fejres. Husk det. Gør præcis det, du vil den dag. I sommeren 1998 fik jeg et nyt hjerte som 27-årig og mor til 3 små børn på 5, 3 og 10 måneder. Det slår endnu. Hjertet. Uden problemer, men jeg ved at tiden er kommet, hvor det – måske – ikke vil slå så mange år endnu. Min donor var en ung mand på 18 år, så hjertet var meget frisk. Til min sidste kontrol mødte jeg en kvinde, hvis donorhjerte stadig virkede fint. 31 år efter operationen. Mine børn er nu voksne og jeg håber at følge dem år endnu. Hvert eneste år har min operationsdato været en fest. Når jeg kigger tilbage har det været nogle af de allerbedste dage af mit liv udoverminebørns fødsler.

  Må dit hjerte holde mange år endnu!

 • Svar
  Helle Olesen
  4. maj 2019 at 21:47

  Jeg fik konstateret hjertesvigt i oktober 2018 og transplanteret i januar 2019 på Skejby. Selvom jeg ikke altid er god til det sociale – er yderst sjældent den der finder på planer – har mine venner altid betydet verden for mig. Det kan slet ikke udtrykkes, hvor meget den støtte og kærlighed jeg modtog betød, da jeg lå på OUH og prøvede at være stærk og modig. Så ja, for fanden! Glem forelæsningen og se veninderne!
  Og tak for at du deler dine oplevelser så åbent.♥️

Svar