En hel del klogere på karriere – Line Hoffmeyer
Hjertesygdom

En hel del klogere på karriere

Reklame for Djøf

Det er vist ikke gået specielt mange af jer søde følgeres fine næser forbi, at jeg ikke helt ved, hvad jeg skal være, når jeg bliver stor. I sommer blev jeg færdig med en bachelor i engelsk fra Københavns Universitet. Jeg har tilvalg i dansk, og det tegner jo alt sammen til et meget lovende gymnasielærerliv. Lige indtil jeg kom i tvivl. Det har jeg jo så efterhånden brugt et halvt år på at være. Så da min agent luftede idéen om et samarbejde med fagforeningen Djøf, kan I nok tro, jeg klappede i mine ellers tvivl-fyldte humaniorahænder. Man kan vel snart fodre svin med magistre, og det er da også ganske udmærket i et fantastisk landbrugsland som Danmark, men nu ser jeg ikke lige svinefoder på listen over karrieredrømme – jeg dømmer ikke, hver sine lyster. Men jeg skal altså være medlem af en fagforening. Det har jeg i øvrigt også været siden første dag, jeg satte min ben på universitetet. Dertil stoler jeg simpelthen ikke nok på arbejdsmarkedet for en humanioraudannet føletype som mig selv, og jeg stoler i øvrigt nul procent på egne ikke-eksisterende juridiske evner, hvis jeg skulle havne i en situation med en arbejdsgiver, hvor jeg havde brug for sådan nogle. Så jeg har glædet mig umådeligt meget til at lave lige netop det her samarbejde. Mest af alt fordi det ikke kunne passe bedre ind, og de ting, jeg har gjort for at teste medlemskabet, har været ting, jeg på forhånd gik og overvejede at gøre. Og så kan jeg jo meget belejligt lige fortælle jer hvordan testeriet er gået.

Først og fremmest fik jeg meldt mig ind hos Djøf. Det er jo generelt bare en knaldgod idé med en fagforening. Hvis man nu f.eks. skulle blive urimeligt behandlet under en fyring, sygemelding eller under en graviditet.

De medlemsfordele, de har hos Djøf, sagde mig sgu ret meget. Det er fordele som individuel karrierevejledning og lønforhandlingskurser, jeg især kiggede lidt ekstra sultent efter, da jeg sad og meldte mig ind i hele redeligheden.

Så snart jeg var meldt ind bestilte jeg en karrierevejledning. Jeg og gud og hver mand, der har skænket min instagramse eller blog et flygtigt blik, ved, at jeg trænger til sådan en lille rusketur rent jobmæssigt. Jeg er kommet på en overtænkningsglidebane, og det har sgu nok aldrig rigtig gavnet nogen at sætte et større cirkustelt op i hovedet på sig selv, og bare lade løjerne løbe løbsk uden en form for cirkusdirektør til lige at holde orden, retning og tøjler på showet. Så jeg mødtes med cirkusdirektør Pia hos Djøf. Altså, hun er karriererådgiver, det med cirkus er en metafor. Noget jeg jo har beskæftiget mig uhyggeligt meget med på alle mine litteraturfag på uni, metaforer altså. Bare lige for at høre, hvad man egentlig kan blive, når man sådan er ekspert i metaforer, fonetik og Jane Austen. Det viser sig til min meget lille overraskelse, at man ikke kan blive skide meget, og det vidste jeg jo godt. Så Pia gik simpelthen i gang med de helt store kuglepensstrøg, og skitserede mine talenter, drømme og idéer op på et stort hvidt papir. Så sad jeg og skulle fortælle, hvad jeg var god til. Og jeg følte mig lidt som en cirkusklovn, der troede hun var direktør.  For det er grænseoverskridende at sidde og fortælle om, hvad man bare er knaldgod til. Men det gjorde jeg. Jeg fortalte om, hvad jeg er god til, hvad der giver mig energi, hvordan jeg arbejder bedst, og hvad jeg trives med.

Det er simpelthen så heldigt, at Pia er karriererådgiver og ikke cirkusdirektør, for hold nu kæft det var hun dygtig til. Dermed ikke sagt hun ikke også kunne være en fremragende i et cirkus, for hold nu op hun kunne holde rede i et ellers meget kaotisk cirkus af en tankestrøm. Til sidst fik hun ledt mig på sporet af, hvad alle de ting jeg fremhævede egentlig pegede på. De pegede nok ikke skide meget i retning af en gymnasielærer, hvis vi skal være ærlige. De pegede nok også rigtig meget på, at jeg aldrig bare finder et job for life, men nok mere skal være optaget af, at tænke jobsituationer i sekvenser. Og det gav mig simpelthen sådan en ro at få at vide, at jeg altså ikke behøver vælger ét job til resten af livet. Jeg vidste det jo godt. Men det er bare noget andet, når der sidder en rigtig voksen og siger det til en. En voksen der er ved alt om det med arbejde. Hun fremlagde nogle idéer til, hvad der kunne virke for mig, og så forklarede hun mig, hvad hver idé ville kræve at opnå. Det var fandeme bare dejligt at blive taget lidt i hånden, og få retning og kontrol på cirkusteltet, så karriereaberne ikke bare svinger utæmmet rundt i hovedet på mig hele tiden. Jeg glæder mig til løbende at tale med hende igen, og jeg glæder mig mest af alt til lige at benytte de rammer hun fik sat cirkusset i. Jeg synes nemlig vi kom frem til nogle rigtig gode idéer, muligheder og veje, som jeg lige skal bruge det næste stykke tid på at undersøge helt.


Og undervejs, så gætter jeg på, at jeg godt kunne blive stamgæst til nogle af de hundredevis af faglige arrangementer, som Djøf stabler på benene ganz vederlagsfrit for medlemmer. Det bliver nok mest hjælp til at skrue et topimponerende cv sammen eller tips om lønforhandlings-strategi, der trækker mig, men hvis jeg lige får behov for et Brexit-overblik for nybegyndere eller indblik i, hvor hårdt kvinderne i Sudan knokler for at redde deres land, så er Djøf dælme også leveringsdygtige. Det allerværste der kan ske er vel, at jeg bliver klogere og dygtigere uden at det koster mig mere end tid og nysgerrighed.

You Might Also Like

1 kommentar

  • Svar
    Nete
    5. december 2019 at 18:47

    Fedt! Det lyder som den bedste time ever og det er altid rart at blive set af et fremmed menneske. Den med at tage karrieren i sekvenser er åbenbart noget jeg lever efter uden at være bevidst om det, så tak for at jeg lige kunne sætte ord på mit mønster. Og… Personligt er jeg imponeret over Pias håndskrift! Wow! God fornøjelse med at få alle disse nye tanker og ønsker til at lande et sted hvor det giver bedst mening. Spændende!

Svar