Jeg er blevet leder – Line Hoffmeyer
Blandet Hverdagsemner

Jeg er blevet leder

Indeholder reklame for Djøf/

New year, new me, eller rettere: new year, new title. Jeg modtog nemlig for nyligt et brev hvor der vældig nydeligt stod “Til ledelsen af virksomheden Line Hoffmeyer Lauridsen”, og det var sgu ganske korrekt, at det brev var adresseret til mig. Jeg er nemlig ledelsen af ovennævnte big business. Ja du troede måske det var min mor, og det havde da nok også været mere hensigtsmæssigt at det var det, for hun får tjekket sin e-Boks, og forskudsregistreret sin SKAT, og alt det, som er ganske glimrende at huske at gøre, når man pludselig skal drive forretning. Ja, så er det vist heller ikke mere besværligt, Line, fristes man til at sige, men så kender man mig sgu ikke videre gennemgående. 

Ekstasen over at modtage brev med så fornem titel forduftede nemlig akkurat så hurtigt som den indtraf, og det tog vel i omegnen af en fire-fem sekunder at indtræffe. Og nej det var ikke for at blære mig med, hvor hurtigt jeg læser. Kun lidt.

 Da jeg åbner brevet står der Din virksomhed har ulæst post i Digital Post. Digital Post er lovpligtig og det er derfor vigtigt at du læser den. Så jeg gjorde det eneste rigtige i situationen: slukkede for alt internet og puttede computeren ned under sengen og gik i panik. Tænk sig at komme i fængsel for ikke at have tjekket sin e-Boks. 

Så kom jeg meget belejligt i tanke om, at jo er medlem af Djøf, der saftsusemig tilbyder gratis rådgivningssamtaler for selvstændige. Til deres medlemmer, forstås.

Jeg ringede til Camilla, hvilket faldt mig meget naturligt, da jeg som ung grinede ofte og meget af en sketch, hvor Lærke Winther og Anna Neye Poulsen som bagerjomfruer går i panik over prisen på Tebirkes og skiftevis råber “EJ HVAD GØR VI, EJ HVAD GØR VI, VI RINGER TIL CAMILLA!” i kor. Ja, google bare Vi ringer til Camilla.

Okay, hun hed Christina, men det er fandme tæt på Camilla, og jeg følte virkelig Lærke Winther viben, da jeg læste de skrækkelige brev om min ulovlige negligering af e-Boks. Ikke fordi de som fagforening kan hjælpe dig med SKAT og forskudsregistrering, men fordi jeg tænkte, at hvis jeg ikke engang kan finde ud af, at åbne et lovpligtigt brev, er der stensikkert også andre ting, jeg skal have lidt rådgivning til, i det her selvstændige show.

Christina fra Djøf kan måske også hjælpe med, hvad tebirkes koster, men det er nok nærmere en slags paratviden end decideret ansættelseskrav. Hun er nemlig Innovations chefkonsulent hos Djøf, og ved simpelthen alt, der er værd at vide om at starte egen virksomhed.

Man kan egentlig også ringe til hende før man starter virksomhed, mens man går og spekulerer lidt over hvordan man kommer fra ide til forretning, hvad man gør med, babyen, og om man overhovedet kan beholde sin mountainbike, hvis man skal starte et firma om elscootere? Alt det og meget mere kan hun sgu lige hjælpe dig lidt med. Og hvis ikke hun var nok (som om), så kan hun lige fortælle dig, hvor du skal møde op, for at snakke med en masse andre.

Jeg følte mig nemlig lidt lille, panikslagen og fortabt over, at sidde der med et vredt brev til en virksomhed jeg ejer, og det kan sgu være lidt bøvlet at være mutters alene og helt og aldeles selvstændig, men det viste sig, at det er der heldigvis råd for. 

Christina gav mig en liste over Djøf events jeg kunne tage til for selvstændige, for at få en masse sparring i forhold til, hvad man kan forvente i starten, og hvordan man tackler det mest hensigstmæssigt (Det er, viser det sig, ikke mest hensigtsmæssigt at slukke for wifi og gemme computeren) for det forholder sig bare sådan at de har et kæmpe netværk for selvstændige, hvilket jo er guld værd når man nu selv er blevet det.

De har blandt andet afholdt et drønfedt arrangement, der hed Student and Startuplife, hvor man kunne komme og møde andre, der enten drømmer om eller er, både studerende og selvstændige, få råd og sparring i forhold til at være det.

Der findes og et arrangement der hedder Future Talent Academy, hvor man kan komme og lære en helt masse om, hvad det indebærer at starte sin egen virksomhed, og få redskaberne til at få bedst mulig succes med det. Det skal jeg selv deltage i, her til foråret, og jeg skulle da måske nok ha’ gjort det en kende før, så jeg ikke panikslagent havde ringet Christina op, på grund af et – viste det sig – harmløst brev. 

Men det tog hun heldigvis meget cool, der er nemlig ikke noget der er for stort, småt eller dumt til at booke en rådgivningstime for selvstændige hos Djøf.

Selvfølgelig viste det sig også, at brevet i min eboks ikke sagde at jeg skulle betale 15 millioner til militæret i negliceringsbøde, men bare at jeg skulle vælge en nemkonto til min virksomhed. Det var jo også mere bare tanken om, at jeg lige pludselig havde en virksomhed, og egentlig ikke anede, om jeg nu ville få Morten Bødskov alvorligt på nakken, eller skulle betale moms for de sidst ti år. Så er det bare dejligt, at kunne ringe til én, der rent faktisk ved, hvordan det fungerer: hvad man skal tænke over, hvad er klogt at bruge to minutter ekstra på, og hvad man i princippet ikke skal værdige fem minutter af sin arbejdsuge.

Nu skal jeg snart til Future Talent Academy, og jeg glæder mig som et lille selvstændigt barn med enkeltmandsvirksomhed, til at komme ud og møde en røvfuld andre mennesker med egen business, lære en masse om det at være at være selvstændig, og forhåbentlig få en masse skide spændende og lærerige snakke om “faget”. 

Hvis det har interesse for nogle af jer er der link til det lige her! I mellemtiden kan du lige tjekke, hvor godt du egentlig har styr på dine rettigheder, hvis arbejdslivet tager en drejning, i form af sygdom, barsel orlov og lignende – en lille lækker quiz, hvor der gudhjælpemig også er præmier på spil – du klikker bare her.

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar